LOUISON
 

Over Louison

Niet alles kan tegelijkertijd gebeuren. Daarom ordenen we alles chronologisch in de tijd. Tijd kruipt en tijd vliegt. Tijd rijmt op vergankelijkheid. Beleefde uren blijven voor altijd weg. Stemmingen, vergezichten in natuurlandschappen, onbehagen, een zonnestraal op je wang, verkeerde keuzes, of juiste keuzes waar je blij van werd: alles schuift in de tijdlijn voorbij en naar achteren. Beetje bij beetje beperkt de tijd de blik vooruit. Tijd laat alles voorbijgaan. Verstreken tijd is melancholie, nostalgie. Komt niet meer terug.

Na het verschijnen van Harber Rambam (april 2021) werd gewerkt aan een opvolger. Louison gooide het drastisch over een andere boeg. Van gitaarrock in het Engels naar Elektropop in het Nederlands. Van volle meerlaagse productie naar transparant opgebouwde songs. Wat bleef waren de ‘liedjes-liedjes’. Een kop en een staart en daartussen niet te ingewikkeld doen. Opnieuw schalde er meezingbare refreinen uit de speakers, maar ‘the feel’ was nieuw en anders. Jenga verscheen 22 juli 2022.

Nu is het tijd voor weer iets heel anders. De afgelopen maanden is gewerkt aan project 'Barrikade', vernoemd naar de schoolband die in 1983 begon met het spelen van Doe Maar liedjes. Zanger gitarist Richard van der Harst schreef in die tijd ook zelf liedjes voor de band. Een selectie van deze songs, aangevuld met Nederpopliedjes van latere datum, zal begin 2023 verschijnen op 2 EP's.Over voorganger Harber Rambam:

Louis is songwriter en basgitarist. Bij het maken van het album kreeg hij hulp en medewerking van Roger (gitaar en pre-productie), Hans (drums), Maurice (lead zang), Ruud (gitaar), Ad (gitaar), Rene (rock orgel) en Lisette (achtergrond stem). Ondersteund door Ella (gesproken tekst op 'Longer Land'), Ron (Martin Beck) en bovenal door Saadet.

Louison zingt over het dagelijks leven: opbloeiende liefdes, uitdovende liefdesrelaties, het ontbreken van relaties... Ook de wat zwaardere onderwerpen worden niet geschuwd: het vaderschap, angst voor ziekte en dood, totalitaire regimes, de Covid-19 pandemie, extremisme... Louison bestrijkt een breed palet van onderwerpen.

Alle liedjes op Harber Rambam zijn geschreven naar voorbeeld en in de geest van oude vriend en songwriter Richard van der Harst. Het album is aan hem opgedragen. Louison's sterke melodieën zijn uitstekend geschikt om mee te zingen, en we bevelen het aan dat te doen. Teksten zijn beschikbaar op deze site. "Tonight you might be a rock 'n' roll star."